Inge-Maries speciale

Bækkenløsning

Publiceringsdato
Som jordemoder har jeg gennem årerne behandlet mange hundrede piger med bækkenløsning – både på sygehus, i jordemoderkonsultationen og i min private praksis.

Lige fra jeg startede min klinik,  har jeg haft et godt samarbejde med lægerne på hospitalerne, de praktiserende læger, mine jordemoderkollegaer, sygeplejerskerne, sundhedsplejerskerne – samt henvisninger fra piger, som er blevet hjulpet af min behandling.

Læs mere …

Piskesmæld/whiplash

Publiceringsdato

Man mener, at op imod 15.000 årligt bliver ramt af whiplash – men kun omkring halvdelen bliver registreret hos sundhedsvæsnet (egen læge eller skadestue).

Whiplash kan opstå efter et hårdt fald i forbindelse med udøvelse af sport, men oftest ved påkørsel bagfra i bil. Kroppen udsættes for en kraftig bevægelse, som sving ligesom en pisk – deraf navnet!

Læs mere …

Spædbørn

Publiceringsdato
Kranio-sakral terapi har vist sig at være yderst effektiv til behandling af spædbørn med kolik.

Her er den blide massage fordelagtig til at få knogler/hvirvler til at glide på plads.

I forbindelse med en fødsel kan der let opstå små forskydningermellem knoglerne, og dette medfører muskelspændinge, som har en meget uheldig indflydelse på kroppens forskellige funktioner.

Læs mere …

Traumer

Publiceringsdato
Ordet: Traume, er et STORT ord, når man dissekerer det og ser nærmere på, hvad det kan indeholde!

Traume består af 2 faser – den akutte og den kroniske – og derfor er der selvfølgelig også forskellige behandlingsformer.
Desuden ser man på om det er af psykisk eller fysisk karakter. – Og ofte er det en kombination!

Læs mere …

Scoliose

Publiceringsdato
Skoliosis – det græske ord for: skævhed.

Vi har gennem årene hjulpet mange skoliosepatienter, og har derfor en stor erfaring.

Skoliose er en alvorlig skævhed af rygsøjlen, og faconen er enten S-formet eller C-formet. Den kan være arvelig betinget og ca. 80% af alle skoliosepatienter er piger.

Læs mere …

Organmassage

Publiceringsdato
Organmassage - Visceralmassage

Kroppens organer er omgivet af muskler og bindevæv. Bindevævet holder organet på sin vante plads i f.ex. bughulen, og opstår der spændinger/stramning af bindevævet vil det naturligt påvirke det pågældende organ - både lejring og funktion.

Læs mere …

Flere artikler ...