11-årige Anne Mette fik selvtilliden og humøret tilbage efter bare 2 behandlinger med kranio-sakral terapi.

- Det gør slet ikke ondt, men man er bare meget træt bagefter. Bare på en god måde - dejligt afslappet, fortæller 11-årige Anne Mette fra Viborg om sine oplevelser med kranio-sakral terapi.

- Altså, det starter med, at man sidder i et venteværelse. Så kommer man op på en briks, og skal ligge på maven i første omgang. Så føler hun (terapeuten) ned langs ryggen for at se, om den er skæv. Så skal man vende sig om, så hun kan trykke lige så stille i panden og ved øjnene og også ind under lænden - dér ved korsbenet. Hun er meget sød, og fortæller hele tiden.

Anne Mette gik i fjerde klasse og havde det ikke særlig godt. Hun var meget ked af det, og verden faldt sammen for hende for det mindste. Med undtagelse af et par kammerater følte hun sig udenfor fællesskabet i klassen. Det interesserede hende heller ikke rigtigt - dét med at lege og at være sammen.

- Når jeg var ked af det, tænkte jeg kun på dét, og slet ikke på, hvad jeg er god til. Jeg havde ikke lyst til noget, men ville heller ikke lave om på mig selv, lyder Anne Mettes egne ord.


På vej til psykolog

Set fra en voksens synsvinkel var Anne Mette også meget nedtrykt. Hun var indadvendt, blev knust over det mindste, deltog ikke i klassens sociale liv og havde ingen tro på sig selv. Hun mistrivedes i en sådan grad, at det kaldte på hjælp fra skolepsykologen. Men så var det Anne Mettes mor, Susanne, havde hørt om en pige på alder med sin egen datter, der havde haft det på samme måde. Efter få behandlinger hos en kranio-sakralterapeut lod denne pige sig ikke længere slå ud over småting.

- Jeg fortalte Anne-Mette om behandlingen, og hun svarede meget præcist, at hvis hun kunne få det bedre, så ville hun gerne prøve, siger Susanne Villemoes.


Mirakel

Anne Mette fik 3 behandlinger med en uges mellemrum. Den sidste var nærmest bare for at tage sidste tur med, for allerede efter 2 behandlinger var Anne Mette en helt anden.

- Hun havde det meget, meget bedre, fortæller mor. Hun var tydelig mere i harmoni med sig selv, og kunne klare modstand uden at bryde sammen. Både lærere og venner spurgte undrende, hvad der dog var sket med hende. Det var virkelig som at opleve et mirakel.

- Tidligere havde hun svært ved at skabe kontakter til andre. Nu var hun pludselig glad og åben.

Annemette selv husker ikke selv forandringen så tydelig som forældre og lærerne, men hun er meget bevidst om, at hun ikke er ked af det mere. At hun ikke tager tingene nær så tungt og ikke føler omverdenens krav uoverskuelige.

- Jeg græder ikke mere. Jeg leger med dem, jeg helst vil lege med. Jeg har altid hellere ville spille bold og løbe på skateboard end sådan nogle pigelege. Og nu er det ikke længere et problem for mig. Jeg føler mig ikke udenfor - og er bare glad for at være mig selv, siger Anne Mette.


Tilbagefald

Resten af fjerde klasse gik som en leg for Anne Mette. Men efter sommerferien og med starten på det femte skoleår, blev hun pludselig ked af det igen. Sådan lidt på samme måde som sidst.

- Selvfølgelig skal man ikke lukke øjnene for, at følelserne også spiller med i udviklingen, når man er en pige på 11 år. Men vi blev alligevel enige om, at give kranio-sakral-terapien en chance mere.
Historien gentog sig. To behandlinger - og Anne Mette gik med frisk mod tilbage til sit skolearbejde.

- Lige nu gider jeg heller ikke mere, siger Anne Mette, som det skal lyde fra en stor skolepige. Nu skal hun lige have gipsen af en brækket arm, så hun kan vende tilbage til fodboldbanen og nordbaggerne ude i Skringstrup Rideklub.

- Men hvis jeg pludselig kan mærke, jeg bliver ked af det igen - så vil jeg helt sikkert have flere behandlinger, siger hun.

Susanne Villemoes, der er talepædagog i Fjends Kommune, har også selv været på briksen, og er så begejstret for behandlingen, at hun overvejer at tage  uddannelsen selv på et tidspunkt.

- Jeg har altid døjet meget med hovedpine. Den slags spændinger er behandlingen rigtig god til, siger Susanne Villemoes og vender opmærksomheden mod børns udbytte af kranio-sakral-terapi.

- Tænk, at der skal så lidt til at hjælpe børn så meget!

(Viborg Stifts Folkeblad 2002)
Gå tilbage til omtale...