Da jeg efter at have stiftet bekendtskab med Kranio-Sakral terapi og Inge-Mariehar fået en mere normal hverdag igen, vil jeg hermed gerne give mine erfaringer videre.

I januar 1997 fødte jeg efter en helt normal fødsel en dejlig datter. Inden denne graviditet havde jeg været i en rigtig god fysisk form.
Jeg løbetrænede, spillede fodbold, ligesom jeg passede mit arbejde som køkkenassistent i et travlt plejehjemskøkken lige til jeg 6 uger før termin kunne gå på barsel. Først 14 dage før jeg fødte, stoppede jeg med at svømme de 2 gange om ugen, som jeg havde gjort.

I juni 1998 blev jeg klar over, at jeg ventede mig igen, men denne graviditet blev helt anderlides end den første, for jeg fik faktisk med det samme ondt omkring hele bækkenet, fik svært ved at gå, svært ved at løfte den lille, ligesom mit arbejde blev meget besværligt. Jeg begyndte at halte (vralte) og var tidlig ved  lægen, hvor han også nævnte, at jeg skulle passe på min bækkenløsning. Men først i november giver jeg op, og bliver sygemeldt. Da har jeg utrolig svært ved at tage vved selv de mindste ting, støvsugning, at redde seng - alle løft gør ondt, og jeg har meget svær ved at tage min datter i bad, løfte hende op på skiftebordet osv.

Endelig første marts 1999 føder jeg endnu en pragtfuld datter. 3 timer efter fødslen er vi hjemme igen for nu skal der ske ting og sager. Nu skal min bækkenløsning bare forsvinde, sådan at hele familien kan komme videre mid sit liv - men jeg blev klogere!
I og med at jeg havde gået så længe med min bækkenløsning, havde jeg udviklet min helt egen specielle "gakkede gangart", der gjorde, at jeg faktisk havde ødelagt mig selv!
9 uger efter denne fødsel starter jeg på fysioterapi 3 gange om ugen, og dette fortsætter jeg med de næste 2 et halvt år+ genoptræning 2 gange om ugen.

Da jeg bliver klar over, at dette vist er temmelig alvorligt, tager jeg efter min barsel 1 års forældreorlov, for at vinde mere tid; men i juli 2001 slår en overlæge fast, at jeg aldrig bliver køkkenassistent igen, og at sådan som jeg har det nu, vil jeg nok skulle forvente at have det resten af mine dage!
Det kunne jeg slet ikke leve med, så efter at have været igennem ALT indenfor fysioterapeutisk behandling, så tog jeg - efter en artikel i Ude og Hjemme - kontakt med Inge-Marie.

Med masser af skepsis tager jeg så til Viborg, og det er det bedste jeg nogensidne har gjort. Efter 4 behandlinger begynder jeg at kunne gå mere normalt, at kunne rette mig mere op, og idet hele tage være lidt mere for mine 2 små piger og min mand. Jeg oplever, at dét at få KranioSakral terapi ikke er så smertefuldt som fys. behandlingerne. Jeg er øm på selve dagen, men næste dag kan jeg alligevel gå normalt. Jeg bliver aldrig køkkenassistent igen, jeg er i gang med en revalidering, hvor jeg læser til ergoterapeut; men jeg har fået et mere normalt liv tilbage. Der er ting som jeg stadig ikke kan og skal passe på - ligesom jeg heller ikke kommer til at spille fodbold igen. Men jeg kan igen svømme, cykle og stå op og skrælle kartofler/lave mad mm. Kort fortalt kan jeg sige, at både fysisk og psykisk har jeg det meget bedre, og jeg har igen en tro på fremtiden.

Jeg giver Inge-Marie og KranioSakral terapi de bedste anbefalinger. Når man bliver ramt af bækkenløsning, vil jeg desuden råde andre til at gå i behandling med det samme, og ikke udsætte det til efter fødslen

Karin, 31 år.
Gå tilbage til omtale...