Oprettet: Tirsdag, 3. oktober 2017

Her er en historie fra det virkelig liv.
Jeg er en ung mand på 41 år, men med en ryg som en 70 årig.

Det er fordi jeg har haft to discusprolaps, hvor jeg blev opereret for den første i januar 2005, og fik endnu en prolaps i april 2007, og den har jeg den dag i dag. 
Da jeg fik nr. to, fik jeg at vide, at jeg skulle lære at leve med den, fordi den sidder sådan, at man kan gøre mere skade, end gavn ved at fjerne den.


Så lægerne sagde, at jeg skulle have et morfinpreparat, til at tage mine smerter med. Men de kan tro nej, fordi jeg ved godt, hvad det gør. For da jeg havde den første, var jeg på Mandolgin, Ibumatin og Stesolid i 3 mdr., og jeg gik fra en vægt på 90kg ned til at veje 62 kg; og så kan man ikke passe et arbejde.
Så sagde min kone, at jeg skulle kontakte Rørbæk Klinikken, og prøve at få en behandling. Og det gjorde jeg så. Det har betydet, at jeg var fri for at tage morfinpreparat for mine smerter i ryggen, og jeg kunne passe min uddannelse som automekaniker.
Min sygehistorie:
I november 2004 fik jeg den første discusprolaps, og jeg lå hjemme med den i 3 mdr. inden den blev fjernet. Så var det genoptræning i 6 mdr. efter operation. Så blev jeg tilbudt 3 mdr. på et motionshold i Skive, og der var også tilknyttet en jobkonsulent, som skulle hjælpe med at finde ud af hvad man ville. Jeg ville meget gerne havde en udd, og begyndte på grundforløb i januar 2007, men en morgen i april, fik jeg discusprolaps nr. 2, og blev indlagt på Viborg Sygehus. Der fik jeg at vide at den sad sådan at de ikke ville fjerne den - så jeg skulle leve med den. Så var det på Mandolgin igen. Så fik jeg en tid ved Rørbæk og fik her at vide, at jeg skulle prøve at søge kommunen om  at få dem til at betale for behandling. Det  gik de med til, men i 2008 skulle jeg igen søge om det ved kommunen. De var ved at sige, at jeg selv skulle betale, fordi jeg havde haft for få sygedage det sidste år (!), men jeg fik bevilget behandlinger i min læretid, og jeg har fået en behandling  hver 3. uge indtil min læretid  sluttede her i juli 2011.
Det har været med til at jeg kunne gennemføre min uddannelse, som mekaniker uden de store problemer med min rygsmerter, og jeg gik derfra med et Svendebrev med et genmensnit på 7,8 efter den nye skala. Meget godt, for inden jeg var kommet i gang med min uddannelse, havde jeg fået at vide, at jeg var dum og kunne ikke tage en uddannelse, fordi jeg var ordblind!
Efter at jeg er færdig med min udd , har jeg gået nu i 3 mdr. uden behandling ved Rørbæk, og lige nu kan jeg ikke passe et arbejde på grund af smerter i min ryg. Hvordan kan man finde råd til sine behandlinger på 80% af dagpengene.  Det er ikke nemt, men jeg har taget mig råd til behandling igen, for ikke at skulle til at tage smertestillende medicin, og for at se om jeg igen kan komme ovenpå, så jeg kan være til, at være sammen med.
Min oplevelse er at jeg hellere vil havde behandlinger oppe ved Rørbæk, end at skulle  tage stærk smertestillende piller hverdag, bare for at holde dagligdagen ud.
De behandlinger, som jeg har fået af Søren på Rørbækklinikken, har givet mig et godt liv, og det vil jeg gerne fortsætte med!

 

Gå tilbage til omtale...